»
Noutati » Cum alegem solutiile potrivite pentru dezinfectie

Cum alegem solutiile potrivite pentru dezinfectie 

 
Dezinfectia este procesul de eliminare si distrugere a microorganismelor care produc diverse boli. Solutiile pentru dezinfectie sunt cele care decontamineaza obiectele, suprafetele sau mainile de microbi. Acestea au rolul de a distruge, indeparta sau reduce numarul germenilor, pana la limita la care prezenta lor nu mai prezinta risc de imbolnavire.

Dezinfectia poate fi realizata prin diverse metode fizice, cum ar fi: temperaturi inalte sau raze ultraviolete, sau cu ajutorul poduselor chimice. Dezinfectia realizata cu produse chimice este mult mai avantajoasa si mai usor de realizat decat cea cu mijloace fizice.

Solutiile pentru dezinfectie trebuie sa sterilizeze perfect materialul pe care a fost aplicat, insa nu este permis sa provoace daune organismului sau mediului. In functie de eficienta produsului, de timpul de contact si de concentratie, dezinfectia este de 3 tipuri:
  • dezinfectie de nivel inalt – distruge bacteriile in forma vegetativa, fungii, virusurile, microbacteriile si majoritatea sporilor bacterieni;
  • dezinfectie de nivel intermediar – distruge bacteriile in forma vegetativa, fungii, virusurile si microbacteriile, insa nu are niciun fel de actiune asupra sporilor bacterieni;
  • dezinfectie de nivel scazut – distruge majoritatea bacteriilor, anumiti fungi si virusuri, insa nu are deloc actiune asupra microbacteriilor, sporilor si a mucegaiului.
Pentru a putea alege solutiile de dezinfectie potrivite si eficiente, trebuie sa tineti cont de urmatoarele aspecte:
  • spectrul de actiune;
  • gradul de periculozitate;
  • compatibilitatea cu materialele pe care vor fi utilizate;
  • usurinta de utilizare;
  • stabilitatea in timp;
  • riscul de a fi inactivat de diferite substante sau conditii de mediu.
Cand utilizati solutii pentru dezinfectie este obligatoriu sa respectati normele de protectie. Produsele trebuie utilizate doar in scopul pentru care au fost avizate. De asemenea, trebuie sa luati masuri pentru a evita contaminarea si degradarea sau inactivarea solutiilor de dezinfectie, pentru ca altfel ele nu vor mai avea absolut niciun efect.

Pentru a realiza o dezinfectie eficienta va recomandam sa apelati la personal calificat si instruit cu privire la realizarea acestei proceduri si a utilizarii corecte a solutiilor pentru dezinfectie. Este deosebit de important sa fie respectata concentratia produselor si timpul de actiune.

Noi va oferim servicii de dezinfectie Cluj. Solutiile si substantele utilizate de noi ne confera garantia calitatii, acoperind un spectru larg de actiune in vederea eliminarii agentilor patogeni de tipul: bacteriilor, virusurilor, sporilor si fungilor. Toate produsele utilizate de noi sunt aprobate si avizate de Ministerul Sanatatii, in conformitate cu standardele internationale. Personalul nostru este calificat si instruit pentru a realiza servicii de dezinfectie si tratamente de dezinfectie, in cel mai profesional mod.


Copyright © Cleander 2023 | 
Cum alegem solutiile potrivite pentru dezinfectie – Cleander