»
Noutati » Trucuri pentru o curatenie eficienta

Trucuri pentru o curatenie eficienta

In majoritatea familiilor exista obiceiul ca operatiunea de curatenie generala sa se realizeze la sfarsit de saptamana, cu precadere sambata. Exista momente cand curatenia da gospodinelor multe batai de cap, necesitand investitii in materie de timp, bani si rabdare. Pentru a usura acest proces, trebuie sa stii ca ajutorul vine din… bucatarie.
 
Otetul, bicarbonatul si lamaia reprezinta trei ingrediente ce folosite in mod chibzuit curata in profunzime si nu au efecte negative asupra noastra sau a mediului inconjurator. Se gasesc in orice casa, sunt ieftine si functioneaza la fel de bine precum produsele de curatenie din comert.

Prepara un amestec utilizand o lingurita de otet alb, una de amoniac si o cana de apa calduta. Toarna amestecul obtinut intr-un flacon cu pompa si agita-l bine. Pulverizeaza solutia pe geam si sterge cu o carpa ce nu lasa scame. Astfel, geamurile si oglinzile vor arata ca noi. Otetul face minuni si in cazul robinetelor, a chiuvetelor si a vaselor de toaleta. Amesteca otetul cu apa in proportii de 50 / 50 % si pulverizeaza pe suprafete, dupa care sterge cu o carpa moale. Acestea isi vor recapata instant stralucirea. Pentru curatarea covorului, utilizati un amestec compus din doua parti de apa fiarta si una de otet. Acesta trebuie aspirat corespunzator, dupa care curatat cu amestecul de otet, cu un burete aspru.

Obtine o solutie de curatat universala eficienta si la indemana, din jumatate de ceasca de apa fierbinte, o lingurita de bicarbonat si una de suc de lamaie. Turnata in pulverizator ofera rezultate optime, concurand in materie de rezultate cu detergenti consacrati pe piata. In combinatie cu otetul, bicarbonatul de sodiu genereaza efecte optime. Bicarbonatul curata bine faianta, prin simpla imprastiere a acestuia pe o laveta si utilizarea acesteia ca “detergent”. De asemenea, canile in care s-a imprimat culoare de la cafea se pot curata simplu si rapid, prin acelasi procedeu.

Nici sucul de lamaie nu se lasa mai prejos in materie de detartrare. Curata depuneri de calcar, sapun si grasime, eliminand in acelasi timp mirosurile neplacute. Nu ezitati sa igienizati tocatoarele de bucatarie, frecandu-l cu o bucata de lamaie, ce va va scapa atat de mirosuri, cat si de petele de grasime. In combinatie cu bicarbonatul de sodiu, folositi lamaia pentru a indeparta arsurile si petele de pe exteriorul cratitelor.

Copyright © Cleander 2023 | 
Trucuri pentru o Curatenie Eficienta