»
Noutati » Cand si cat de des efectuam dezinsectia?

Cand si cat de des efectuam dezinsectia?


Rolul dezinsectiei este esential datorita faptului ca insectele ne pot afecta sanatatea, dar si starea bunurilor materiale. Insectele devin o problema in momentul in care se inmultesc foarte repede intr-un anumit loc si incep sa cauzeze diverse daune si prin prin urmare si un nivel inalt de disconfort. Alegerea unei firme de dezinsectie Cluj-Napoca este foarte importanta deoarece aceasta trebuie realizata doar cu echipamente si solutii profesioniste pentru a asigura un mediu sigur.

Pe langa faptul ca insectele sunt deranjante, ele pot transmite boli atat la animalele din locuinta, dar si noua. Cele mai cunoscute boli raspandite de insecte sunt afectiunile cutanate, iritatiile mucoaselor oculare, viroze, toxiinfectii alimentare si multe alte afectiuni.

Cei mai expusi la aceste pericole sunt copii si batranii, care au un sistem imunitar mai scazut in comparatie cu adultii. Expusi sunt si cei care stau in medii infestate si care lucreaza in gradina fara echipamente de protectie (manusi).


Cand este timpul pentru dezinsectie?

Dezinsectia se realizeaza atunci cand este nevoie, de exemplu in cazul unei infestarii, dar este bine de stiut faptul ca odata cu venirea sezonului cald este indicat sa se realizeaze o dezinsectie preventiva, in special in zonele in care au mai fost probleme cu insectele. In acest sens, exista 2 tipuri de dezinsectie:
  • Profilactica (de prevenire) – are ca scop impiedicarea aparitiei si raspandirii insectelor daunatoare. In mod uzual, dezinsectia profilactica, se realizeaza la un interval de cel putin 3 luni, dar nu mai mult de 6 luni.
  • Terapeutica (de combatere) – are ca scop distrugerea definitiva a insectelor dintr-un spatiu infestat. In cazul unei infestari grave, dezinsectia trebuie sa se realizeze repetat, cu o frecventa de 10-15 zile si trebuie urmata in mod obligatoriu de dezinsectii profilactice.

Cat de frecvent trebuie realizata dezinsectia?

  • La solicitarea clientului in locuintele in care stau batrani sau copii, in special daca au animale de companie
  • De doua sau de trei ori pe an in institutii pentru a asigura un mediu sigur angajatiilor
  • In fiecare luna in fabricile de productie alimentara, in depozitele si in unitatile de comert cu alimente


Copyright © Cleander 2023 | 
Cand si cat de des efectuam dezinsectia?