»
Noutati » Metode de protectie impotriva daunatorilor din sezonul cald

Metode de protectie impotriva daunatorilor din sezonul cald

Metode de protectie impotriva daunatorilor din sezonul cald
In sezonul cald apar mici vietati care ne deranjeaza, atat in casa cat si cand iesim in natura. Chiar daca sunt de mici dimensiuni, acestia sunt foarte neplacuti si uneori ne pot transmite chiar si diferite boli. De aceea ne-am gandit sa va prezentam cateva sfaturi si metote de protectie impotriva daunatorilor din sezonul cald.

Tantarul este una dintre cele mai deranjante insecte care apare odata cu venirea caldurii. Acesta ia nastere in special in zonele umede, cum ar fi in apropierea lacurilor, baltilor, apelor curgatoare, mocirlelor, butoaielor cu apa sau jgheaburilor, unde femelele depun ouale.

Principalul motiv pentru care ne deranjeaza tantarii este zgomotul pe care il produc in timpul zborului si intepaturile, care sunt atat de neplacute. In urma intepaturii de tantar, in zona afectata, apare o urticarie si o inflamatie, iar in functie de organism pot aparea diferite reactii alergice. In Europa riscul transmiterii anumitor boli prin intermediul intepaturilor de tantar este destul de redus.
Pentru a ne proteja de invazia lor in case, se pot instala plase anti-insecte la geamuri si usi. De asemenea, se pot utiliza diferite solutii, dispozitive sau obiecte ce ii impiedica sa ne intre in locuinta sau sa ne intepe, datorita substantelor din care sunt realizate, care ii tin la distanta.

Musca este si ea una dintre insectele cele mai raspandite in sezonul cald. Aceasta apare cel mai des in zonele unde se depoziteaza resturile si gunoiul menajer.
Mustele iau nastere si se dezvolta in special in alimentele in stare de putrefactie. Datorita mediului in care iau nastere si traiesc, ele sunt purtatoare de boli si devin un adevarat pericol pentru igiena si sanatate. In cazul care o musca reuseste sa depuna ouale intr-un aliment, acesta se poate contamina imediat.
Pentru a preveni aparitia lor va recomandam sa acoperiti mereu alimentele sau gunoiul menajer. Cateva dintre metodele prin care puteti elimina acesti musafiri nedoriti sunt plasele la geamuri si usi, pliciul, hartia pentru muste sau lampile UV.

Puricii, chiar daca par mai inofensivi si credem ca ii intalnim doar pe animale, sunt la fel de periculosi ca orice alta vietate care functioneaza ca un parazit. In functie de tipul de comportament, puricii pot fi impartiti in doua tipuri: cei care traiesc in blana animalelor si cei care se cuibaresc in locurile de odihna ale gazdelor. Cei care traiesc in blana animalelor raman pe acestea si se lasa transportati, fara a isi cauta alt locuri. In schimb, cei din a doua categorie sunt cei care ataca si omul si se hranesc cu sangele acestuia in timpul somnului, iar ziua se ascund in cele mai intunecate locuri din aproprierea patului.
Purii sunt un daunator de igiena ce poate transmite diferiti virusi si bacterii de la animale la om. Pentru a ne proteja de acestia este obligatrie curatenia in toate spatiile, in special in cosurile sau paturile pentru animale si in locurile de somn ale oamenilor. De asemenea, in cazul in care aveti un animal de companie puteti apela la diferite solutii pentru deparazitare sau la zgarde antipurici.

Capusa este cel mai de temut dintre daunatorii din sezonul cald. Aceasta traieste in zonele cu verdeata si se hraneste cu sangele animalelor sau a oamenilor. Muscatura de capusa creeaza in general o reactie alergica, datorita salivei acesteia, care se manifesta printr-o umflatura, o mica necroza si o senzatie accentuata de mancarime.
Capusele sunt transmitatoare de diferite boli, printre care cele mai de temult sunt meningoencefalita cu virusul FSME sau boala Lyme. Acestea pot chiar pune in pericol viata oamenilor sau a animalelor. In cazul in care ati fost muscat de capusa trebuie sa mergeti cat mai repede la medic, pentru ca aceasta sa fie extrasa corespunzator.
Pentru a ne proteja impotriva acestui tip de daunator putem aplica direct pe piele diferite substante special create pentru a ii tine la distanta. Este recomandat sa utilizam aceste substante in special in momentele in care iesim in natura.

Pentru a preveni si a ne proteja de toti acesti daunatori va recomandam sa realizati o curatenie cat mai atenta in toate locurile din casa si de asemenea daca doriti solutii eficiente si pe termen lung puteti apela la servicii de dezinsectie Cluj Napoca. Acestea au ca scop eliminarea si prevenirea aparitiei daunatorilor de tipul insectelor taratoare si zburatoare din locuintele dumneavoastra, din spatiile de lucru, de depozitare sau din locurile de joaca.


Copyright © Cleander 2023 | 
Metode de protectie impotriva daunatorilor din sezonul cald – Cleander