»
Noutati » Dezinfectia – Notiuni Generale
Dezinfectia – Notiuni Generale

Dezinfectia reprezinta totalitatea procedeelor prin care se indeparteaza sau se distrug germenii patogeni din diverse spatii. Acestia sunt periculosi, intrucat provoaca diverse boli si infectii. Este important ca fiecare persoana in parte sa inteleaga ca a curata nu inseamna a dezinfecta. Desigur, ambele operatiuni reprezinta cheia spre crearea unui ambient sanatos.Unii microbi pot supravietui perioade indelungate, reprezentand un factor nociv pentru sanatatea vietuitoarelor din locuinta. In urma dezinfectiei, se reduc numarul acestora. Conform specialistilor, cele mai murdare locuri din casa sunt baia si bucataria.

Dezinfectia bucatariei
Cele mai comune zone din bucatarie pe care trebuie sa le luati in vizor sunt: pardoseala, suprafetele de lucru, mesele, manerul robinetului de la chiuveta, manerul frigiderului, tocatoarele etc. Aveti posibilitatea de a utiliza diverse solutii existente in comert sau puteti sa preparati chiar dumneavoastra una. Boraxul si otetul sunt ajutoarele de nadejde ale gospodinelor atunci cand vine vorba de dezinfectie. Adaugati intr-un pulverizator 2 lingurite de borax si 4 de otet, diluate cu apa. Agitati continutul si imprastiati-l pe suprafetele dorite. Utilizati un burete pentru a freca suprafetele, stergand din urma cu o laveta de bucatarie umeda. Desigur, trebuie sa realizati aceasta operatiune cu atentie, intrucat boraxul produce inflamatii. Pentru siguranta maxima, nu ezitati sa purtati manusi atunci cand dezinfectati.

Dezinfectia in baie
Baia reprezinta un alt loc din casa ce se poate transforma simplu si rapid in cuib pentru bacterii. Aici, o deosebita atentie trebuie acordata zonelor de scurgere din cada si chiuveta, manerului pentru tras apa de la toaleta, robinetelor, pardoselii si in mod special, toaletei. Folosind manusi din cauciuc, pulverizati dezinfectant pe aceste suprafete si curatati atent. Atunci cand curatati toaleta, trageti apa inainte, pentru ca suprafata interioara sa fie umezita, iar detergentul sa actioneze cat mai eficient. Intrucat produsele pentru dezinfectarea baii sunt puternice, asigurati-va ca aerisiti incaperea.

Diferenta dintre curatenie si dezinfectie
Curatenia presupune utilizarea de apa si detergent pentru indepartarea murdariei, in vreme ce dezinfectarea vizeaza distrugerea microbilor. De aceea, consultati cu atentie gama de produse existente pe piata, pentru a le alege pe cele mai potrivite. In conditiile in care doriti mai putine batai de cap, nu ezitati sa optati regulat la ajutor specializat.

Copyright © Cleander 2023 | 
Dezinfectia – Notiuni Generale