»
Noutati » Despre dezinsectie: cei mai comuni daunatori

Despre dezinsectie: cei mai comuni daunatori


Insectele sunt musafiri nepoftiti extrem de neplacuti, care daca patrund in casele si in curtile dumneavoastra, se inmultesc rapid si va genereaza batai de cap. Cei mai intalniti daunatori de acest tip sunt gandacii, mustele, tantarii si furnicile. Consideram ca inainte de a actiona, este necesar sa va cunoasteti bine “inamicul”, motiv care va prezentam cei mai comuni daunatori cu care noi, in calitate de  firma de dezinsectie Cluj, avem de a face:

Mustele

Musca domestica
Are o lungime de aproximativ 5-8 mm si se remarca prin culorile negru pentru poartea anterioara a corpului si gri pentru cea posterioara. Este purtator de boli precum conjunctivita, febra tifoida, holera, dizenteria, tuberculoza si poliomielita.

Sarcophaga carnaria
Sau “musca de carne” se remarca prin ochii de culoare caramizie si dungile negre de pe dosul pieptului. Depun pana la 10.000 de oua, inmultindu-se extrem de rapid.

Stomoxys calcitrans
Sau “musca de grajd” se aseamana cu o musca de casa, insa suge sangele oamenilor si al animalelor. Se intalneste cu precadere in mediul extern, insa pe timp de ploaie se adaposteste in casele oamenilor. 

Capusele

Cele mai intalnite tipuri de capuse sunt Ixodes Ricinus, Rhipicephlaus Sanguineus si Dermacentor Marginatus. Ixodes Ricinus are o forma globuloasa si creste pana la lungimi de 4 mm. Are o culoare bruna-neagra si se hraneste atat de pe animale, cat si de pe om. Este purtatoare de boli precum febra Muntilor Stancosi, tifosul Sao Paolo sau febra Colorado. Capusa cainelui se aseamana cu aceasta, insa foloseste cainele drept gazda. Ultimul tip, Dermacentor Marginatus, traieste pe om si mamifere de toate dimensiunile.

Gandacii de bucatarie

Blattella germanica
Cunoscut sub denumirea populara de “gandacul rosu de bucatarie”, acesta are p lungime medie de 13 mm, fiind recunoscut dupa culoarea maronie inchisa sau aramie. Dispune de doua fasii paralele inchise pe pronotum. Misuna prin casa cu precadere nopatea, iar daca aveti nesansa de a-i vedea ziua, inseamna ca aveti de a face cu o infestare serioasa si ar fi cazul sa optati pentru servicii profesionale de dezinsectie Cluj. Se intalnesc grupeaza in baie sau bucatarie, intrucat cauta apa si hrana, insa in cazul unor infestatii serioase pot fi intalniti in dulapuri, aparate electrocasnice sau chiar dupa tablouri. Este periculos intrucat poarta boli precum tuberculoza, anthraxul, bacteria Salmonella. Poate fi organism gazda pentru nematozi.

Blatta Orientalis
Sau “gandacul negru de bucatarie”, are dimensiuni mari, de pana la 3 cm si este de culoare maronie inchisa, spre negru. Spre deosebire de gandacul rosu, se misca mult mai lent. Ciclu lor de dezvoltare sezonal determina aparitia adultilor in lunile mai si iunie, insa se reproduc optim in orice perioada a anului daca au parte de conditii favorabile. Poarta aceleasi boli precum gandacul de bucatarie si este atrs de un mediu cald si umed.

Periplaneta americana
“Gandacul de bucatarie american” se intalneste tot mai des in Romania in ultima paerioada. Are o lungime medie de 5 cm si o culoare maronie roscata. Migreaza in case prin intermediul sistemelor de canalizare si isi depune ouale in locuri bine ascunse, cu umiditate mare. Se inmultesc rapid si traiesc pana la 3 ani.

 

Copyright © Cleander 2023 | 
Despre dezinsectie: cei mai comuni daunatori