»
Noutati » Curatenia de primavara – recomandari si sfaturi

Curatenia de primavara - recomandari si sfaturi 

Primavara este foarte asteptata de majoritatea dintre noi, iar odata cu venirea acesteia se apropie si Sfintele Sarbatori de Paste. Cu aceasta ocazie, se manifesta si dorinta de a face o curatenie generala, o curatenie mare de primavara.

Curatenia generala cuprinde, in general, stergerea prafului, curatarea podelelor si a covoarelor, curatarea geamurilor, spalarea peretilor vopsiti si spalarea bailor. Toate acestea trebuie facute metodic, incepand cu peretii, geamurile, iar mai apoi podelele si covoarele. 

Pentru curatarea peretilor, specialistii recomanda utilizarea unei carpe curate, un burete si apa cu putin detergent de vase. Daca petele de pe acesti pereti persista, trebuie utilizate solutii speciale pentru curatarea lor. 

Pentru curatarea covoarelor se inmoaie putina vata in esenta concentrata de ceai si se freaca bine. De asemenea, pentru reimprospatarea culorilor, covorul trebuie periat cu o solutie de apa si sare grunjoasa. Dupa acest periaj, se ruleaza covorul si se lasa asa doua-trei zile, dupa care se curata cu aspiratorul. Pentru inlaturarea mirosurilor neplacute din covoare, este indicata stergerea acestora cu o solutie formata din otet si apa.

O alta componenta a curateniei de primavara este curatarea geamurilor. Acestea se spala bine cu solutie de amoniac (o lingurita la patru litri de apa) si se usuca cel mai bine cu ziar. Totodata nu este recomandata spalarea geamurilor in zilele cu soare fiindca vor ramane pete pe suprafata acestora. Pentru limpezirea geamurilor se poate adauga si o lingurita de otet in apa. 

Echipele noastre va stau la dispozitie pentru servicii profesionale de curatenie generala Cluj, adaptate la cerintele dumneavoastra si oferim posibilitatea de a va concepe propria curatenie prin intermediul personalizarii serviciilor. 
 

Copyright © Cleander 2023 | 
Curatenia de primavara – recomandari si sfaturi