»
Noutati » Cum scapi de mirosul de tigara?

Cum scapati de mirosul de tigara?


Mirosul de tigara nu este o problema doar pentru nefumatori, ci si pentru persoana care fumeaza. De-a lungul timpului, acesta se impregneaza peste tot: in haine, perdele, tesuturi si pereti. O locuinta curata si frumos mirositoare reprezinta o forma de respect atat pentru dumneavoastra, cat si pentru cei ce va pasesc pragul casei. Daca v-ati hotarat sa produceti o schimbare in viata dumneavoastra si sa curatati casa de mirosul persistent de tigara, iata cateva sfaturi care va vor fi de ajutor.

Aerisiti si curatati in profunzime

Spalati cu un detergent de buna calitate si cu balsam de rufe toate hainele, lenjeriile de pat, prosoapele, perdelele, fetele de masa, cu alte cuvinte, tot ce se poate spala. Deschideti geamurile larg, pentru ca fiecare camera sa se aeriseasca corespunzator. Imprastiati pe covoare bicarbonat de sodiu si lasati-l sa actioneze cateva ore, apoi folositi cu incredere aspiratorul in toata casa. Folosind perii speciale, curatati si peretii.

Utilizati apa in combinatie cu otetul

Puteti prepara o solutie cu apa si otet cu care sa periati covoarele. Otetul este cunoscut pentru proprietatile sale de improspatare a culorilor si de indepartare a mirosurilor neplacute. In ciuda disconfortului pe care utilizarea acestuia il poate genera, rezultatele sunt uimitoare. Cu o carpa din bumbac usor imbibata cu apa si otet, stergeti mobila, peretii, usile si geamurile.

Folositi odorizante naturale

Un truc optim este utilizarea citricelor precum lamaia si portocala. Ele au capacitatea de a elimina mirosurile de tigara, fiind excelente odorizante naturale. Prin simpla ardere cu bricheta, cojile de lamaie si portocala elimina uleiuri parfumate. De asemenea, puteti taia fructul in 2 jumatati, si sa scobiti continutul. In una din cele doua jumatati adaugati portocala tocata marunt si imbibata in ulei, lasand-o sa arda.

Desigur, aceste actiuni pot fi puse in practica in zadar daca veti continua sa fumati in casa. Este necesar sa gasiti un alt loc in care sa faceti acest lucru. Straduiti-va pe cat posibil sa fumati in balcon sau langa geam, cand acesta fiind deschis. Spalati-va bine pe maini cu sapun, pentru ca mirosul sa nu se impregneze iar.

Copyright © Cleander 2023 | 
Cum scapati de mirosul de tigara?